Arhiva po kategorijama: Iz tiska

ELDA je dodijelila Košarkaškom klubu invalida “Brod” donaciju u iznosu od 6.000 kuna

Dario Marenić, Igor Ograjšek s donacijom, Josip Babić i Bernardin Trenk

Dario Marenić, Igor Ograjšek s donacijom, Josip Babić i Bernardin Trenk

Košarkaški klub invalida “Brod” krenuo je u akciju prikupljanja donacija za kupnju kombi vozila koji je prilagođen osobama s invaliditetom. Tim povodom su se obratili i tvrtki Elda te njenom predsjedniku Uprave Dariu Mareniću.

Dopredsjednik košarkaškog kluba, Igor Ograjšek, navodi kako je Dario Marenić, predsjednik Uprave Elda d.o.o. naišao na njihovo razumijevanje te je donacijom odlučio nesebično pomoći klubu u njegovom neometanom radu.

Igor Ograjšek, dopredsjednik košarkaškog kluba invalida, zatim Josip Babić, tajnik kluba te Bernard Trenk, volonter i član kluba posjetili su dana 8. rujna tvrtku Elda  kako bi se osobno zahvalili na donaciji te poželjeli Eldi uspjeh u daljnjem radu.

Na sastanku s Dariom Marenićem, predstavnici košarkaškog kluba invalida naveli su kako će im donirana sredstva biti od velike pomoći za nabavu kombi vozila.

Klub postoji od 1998.godine i danas broji 29 članova. Dva člana kluba su ujedno i igrači hrvatske reprezentacije,a turniri koje klub organizira su jako poznati i sve popularniji.

Dario Marenić i “ELDA” donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Dario Marenić i "ELDA" donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Dario Marenić i “ELDA” donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Na prigodnoj svečanosti u Gimnaziji, vlasnik “ELDE” i dopredsjednik HSP AS Dario Marenić uručio je dana 30.08.2016. ravnateljici prof. Ljiljani Ptačnik vrijednu donaciju za laboratorij kemije. Radi se o spektrofotometru vrijednom 53.000 kuna.

Jedna je to u nizu donacija kojima “ELDA” potiče obrazovanje kao temeljni uvjet razvoja društva i zapošljavanja.

„Naša škola nema gotovo nikakve opreme za suvremenu nastavu biologije i kemije od mikroskopa, pa do staklenog materijala. Ova priče nije priča koja je počela sad, u predizborno vrijeme. Započela je 1. rujna prošle godine kada je Dario Marenić, planirajući potporu Gimnaziji odlučio pomoći barem u području gdje može pomoći, a mi smo spoznali da je to područje za nastavu biologije i kemije. To je priča stara godinu dana“, kaže ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik.

Domovinska koalicija: „Medijski prostor i mišljenje javnosti kreiraju lijevo-liberalne opcije!“

Ilustracija

Ilustracija

Politička utakmica svugdje, pa tako i u Hrvatskoj vodi se na razne načine te osim onog transparentnog i korektnog odnosa medija, postoji i onaj drugi, a riječ je o situacijama kada se medijski prostor koristi za manipulaciju javnošću. Upravo to se zbiva na hrvatskoj političkoj sceni, a najaktivniji u tome jesu oni koji provode dogovornu demokraciju, odnosno HDZ i SDP.

HSP AS kao i druge stranke okupljene oko Domovinske koalicije na dnevnoj bazi komunicira sa svim medijima, od lokalne do nacionalne razine, kako s onim tiskovnima, tako i s elektronskima. Kada je riječ o javnoj televiziji, kao i televizijama s nacionalnom koncesijom, treba reći kako RTL nije omogućio niti jednoj stranci besplatno javno studijsko predstavljanje, dok su HRT i NOVA TV tek zadovoljili formu na način da je HRT omogućio svakoj listi u svakoj izbornoj jedinici 5-minutno predstavljanje koje će biti emitirano na neprimjetnom programu HRT 4, dok je NOVA TV osigurala samo po jedno 5-minutno predstavljanje svakoj od stranaka Domovinske koalicije koje će biti emitirano na njihovom programu u ranojutarnjim satima. Iako je prijašnjih godina HRT kao javna televizija strankama davao tzv. bonuse za emitiranje priloga s događanja, po pitanju ovih prijevremenih izbora za 9. saziv Hrvatskog sabora, HRT nije iste omogućio niti jednoj stranci!

Domovinska koalicija predstavila Gospodarski program: „Hrvatska prijatelj poduzetniku“

Domovinska koalicija predstavila Gospodarski program: „Hrvatska prijatelj poduzetniku“

Domovinska koalicija predstavila Gospodarski program: „Hrvatska prijatelj poduzetniku“

HSP AS, DESNO, HKDU dr. Marko Veselica, USP i HDS te niz istaknutih udruga i pojedinaca čine Domovinsku koaliciju. Nakon predstavljanja nositelja lista, koalicijskih kandidata te predstavljanja Programa pravosuđa, predstavili smo naš Program za oporavak hrvatskog gospodarstva pod nazivom „Hrvatska prijatelj poduzetniku“.

Prigodna konferencija za medije i javna prezentacija navedenog Programa održana je dana 22.08.2016. u Novoj Gradiški u prostorima tvrtke „ELDA“ s početkom u 12,05 sati. Kako ništa nije slučajno u politici tako nije ni slučajan termin predstavljanja u 12,05 čime smo poslali poruku da je prošao krajnji rok da struka i sposobnost uzmu stvari u svoje ruke te povedu Hrvatsku prema njenom boljitku. Nije slučajno odabrano ni mjesto prezentacije jer je vlasnik tvrtke „ELDA“ dopredsjednik HSP AS i predsjednik Odbora HSP AS za gospodarstvo Dario Marenić, gospodarstvenik koji je proglašen za projekt managera 2015. godine u RH. Upravo on je i prezentirao Program u skraćenom obliku koji Vam dostavljamo u privitku.

Kinezi zainteresirani za hrvatskog kralja e-cigareta

Daria Marenić, marketing manager

Daria Marenić, marketing manager

Na „VapeExpoChina“  sajmu koji se  u Pekingu održavao od 28., do  30.srpnja izlagala je i tvrtka Elda  najveći izvoznik eletronskih cigareta u Europi.

Vlasnik tvrtke Dario Marenić javlja iz Kine kako se tijekom promoviranja svoje tvrtke susreo i s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva koje je predvodila Bisera Fabrio.

Car elektronskih cigareta, Dario Marenić u Kini

Dario Marenić u Kini

Dario Marenić u Kini

Tvtka Elda osnovana je 1993. godine s 200 tisuća kuna temeljnog kapitala dok je današnji temeljni kapital 10,500.000,00 HRK, a ispočetka se bavila proizvodnjom elektroničkih uređaja, a prije sedam godina osnovna djelatnost tvrtke postale su elektronske cigarete.

Tvrtka danas izvozi više od 99% svojih proizvoda na strano tržište te osvaja prestižne nagrade u Hrvatskoj i Svijetu, a sve zahvaljujući vlasniku koji je naš dopredsjednik stranke, predsjednik stranačkog Odbora za gospodarstvo i autor predizbornog gospodarskog programa HSP AS Dario Marenić. Svoju poslovnu politiku temelji na kvaliteti proizvoda i izvozu te u skladu s tim nakon širenja na europskom tržištu proširio je svoju djelatnost na američko tržište, Iran, a ovih dana i na najveće svjetsko tržište – Kinu.

Na „VALPECHINAEXPO“ koji se održava u Pekingu od 28.07. do 30.07.2016. Dario Marenić sudjeluje sa svojim proizvodom i svojim „dream teamom“ tvrtke Elda. Već prvog dana sajma postigao je izuzetne poslovne rezultate koji su posljedica velikog interesa na ovom sajmu i na kineskom tržištu uopće. Uvjereni smo kako će na isti način biti prepoznat i predizborni program HSP AS za predstojeće parlamentarne izbore čiji je on autor. 

Dario Marenić se u Pekingu susreo s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva

Dario Marenić u Kini

Dario Marenić u Kini

Dopredsjednik stranke, vlasnik tvrtke Elda i predsjednik stranačkog Odbora za gospodarstvo Dario Marenić nalazi se u višednevnom radnom posjetu Kini.

U Pekingu sudjeluje na sajmu „VALPECHINAEXPO“ koji se održava od 28.07. do 30.07.2016. Tijekom promoviranja svoje tvrtke susreo se i s predstavnicima hrvatskog veleposlanstva koje je predvodila Bisera Fabrio.

Interes za medijsko predstavljanje našeg istaknutog gospodarstvenika i poduzetnika RH za 2015. godinu čak je pokazala i kineska televizija čime se potvrdilo kako Dario Marenić ima proizvod zanimljiv potrošačima i široj javnosti u svim krajevima svijeta. 

Cilj nam je zaustaviti povratak neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita na vlast!

Ilok

Održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke u Iloku

Dana 09.07.2016. u Iloku je održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana stranke kao najvišeg stranačkog tijela. Višednevne stranačke aktivnosti po Odborima iznjedrile su „Deklaraciju o političkom djelovanju HSP AS s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva“.
Navedena Deklaracija i sve druge odluke donesene su jednoglasno nakon izrade svih segmenata stranačkog programa po Odborima te provedene rasprave na Glavnom stanu stranke. Sjednicom su predsjedali predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. i predsjednik Glavnog stana Tomislav Vlajnić dr. med.

Usvojena Deklaracija prihvaćena je kao politička platforma HSP AS za završetak razgovora s HDZ-om i drugim strankama sličnog političkog svjetonazora oko modela za izlazak na prijevremene za 9. saziv Hrvatskog sabora. Kao šef stranačkog Pregovaračkog tima potvrđen je glavni tajnik Pero Ćorić te je isti izabran za predsjednika Izbornog stožera HSP AS na razini RH.

Dario Marenić kao dio hrvatskog gospodarskog tima u Iranu

Dario Marenić i hrvatska predsjednica gospođa Koliknda Grabar-Kitarović

Dario Marenić i hrvatska predsjednica gospođa Kolinda Grabar-Kitarović

Dopredsjednik stranke, predsjednik Odbora HSP AS za gospodarstvo te predsjednik Uprave novogradiške tvrtke ELDA d.o.o. Dario Marenić kao dio hrvatskog gospodarskog tima nalazi se u službenom posjetu u Iranu. Za njegove proizvode „Eldine e -Louide“ iskazan je veliki interes na iranskom tržištu. Dana 17.05.2016. brojna izaslanstva hrvatskih gospodarstvenika u Teheranu bilo je na službenom prijemu Kolinde Grabar-Kitarović. U gospodarskom timu nalaze se brojni hrvatski gospodarstvenici, a među njima je i međunarodni tajnik HSP AS te menadžer privatne tvrtke iz Njemačke Đuro Božanović univ. bacc. oec. te ministar gospodarstva u Vladi RH Tomislav Panenić kao i direktor Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

„ELDA“ i Dario Marenić šire proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta

U novom pogonu tvrtke ELDA

U novom pogonu tvrtke ELDA

Tvrtka ELDA d.o.o. iz Nove Gradiške u vlasništu dopredsjednika HSP AS Daria Marenića danas je vodeći europski proizvođač e-tekućina za elektronske cigarete.

Elda je osnovana 1993. godine s 200 tisuća kuna temeljnog kapitala, a ispočetka se bavila proizvodnjom elektroničkih uređaja. Na ideju za pokretanje posla s elektroničkim cigaretama Dario Marenić je došao prije sedam godina kada mu je na sajmu u Las Vegasu taj, po nekima revolucionarni, proizvod pokazao jedan kineski inovator. Krenuo je doslovce iz mamine kuhinje, a iz godine u godinu svojim je kvalitetnim proizvodom bio sve više orijentiran prema inozemnom tržištu. Danas izvozi više od 99% svojih proizvoda na strano tržište te osvaja prestižne nagrade u Hrvatskoj i Svijetu.