Mjesećna arhiva: rujan 2016

ELDA je dodijelila Košarkaškom klubu invalida “Brod” donaciju u iznosu od 6.000 kuna

Dario Marenić, Igor Ograjšek s donacijom, Josip Babić i Bernardin Trenk

Dario Marenić, Igor Ograjšek s donacijom, Josip Babić i Bernardin Trenk

Košarkaški klub invalida “Brod” krenuo je u akciju prikupljanja donacija za kupnju kombi vozila koji je prilagođen osobama s invaliditetom. Tim povodom su se obratili i tvrtki Elda te njenom predsjedniku Uprave Dariu Mareniću.

Dopredsjednik košarkaškog kluba, Igor Ograjšek, navodi kako je Dario Marenić, predsjednik Uprave Elda d.o.o. naišao na njihovo razumijevanje te je donacijom odlučio nesebično pomoći klubu u njegovom neometanom radu.

Igor Ograjšek, dopredsjednik košarkaškog kluba invalida, zatim Josip Babić, tajnik kluba te Bernard Trenk, volonter i član kluba posjetili su dana 8. rujna tvrtku Elda  kako bi se osobno zahvalili na donaciji te poželjeli Eldi uspjeh u daljnjem radu.

Na sastanku s Dariom Marenićem, predstavnici košarkaškog kluba invalida naveli su kako će im donirana sredstva biti od velike pomoći za nabavu kombi vozila.

Klub postoji od 1998.godine i danas broji 29 članova. Dva člana kluba su ujedno i igrači hrvatske reprezentacije,a turniri koje klub organizira su jako poznati i sve popularniji.

Dario Marenić i “ELDA” donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Dario Marenić i "ELDA" donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Dario Marenić i “ELDA” donirali novogradiškoj Gimnaziji aparat za laboratorij kemije

Na prigodnoj svečanosti u Gimnaziji, vlasnik “ELDE” i dopredsjednik HSP AS Dario Marenić uručio je dana 30.08.2016. ravnateljici prof. Ljiljani Ptačnik vrijednu donaciju za laboratorij kemije. Radi se o spektrofotometru vrijednom 53.000 kuna.

Jedna je to u nizu donacija kojima “ELDA” potiče obrazovanje kao temeljni uvjet razvoja društva i zapošljavanja.

„Naša škola nema gotovo nikakve opreme za suvremenu nastavu biologije i kemije od mikroskopa, pa do staklenog materijala. Ova priče nije priča koja je počela sad, u predizborno vrijeme. Započela je 1. rujna prošle godine kada je Dario Marenić, planirajući potporu Gimnaziji odlučio pomoći barem u području gdje može pomoći, a mi smo spoznali da je to područje za nastavu biologije i kemije. To je priča stara godinu dana“, kaže ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik.