„ELDA“ i Dario Marenić šire proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta

U novom pogonu tvrtke ELDA

U novom pogonu tvrtke ELDA

Tvrtka ELDA d.o.o. iz Nove Gradiške u vlasništu dopredsjednika HSP AS Daria Marenića danas je vodeći europski proizvođač e-tekućina za elektronske cigarete.

Elda je osnovana 1993. godine s 200 tisuća kuna temeljnog kapitala, a ispočetka se bavila proizvodnjom elektroničkih uređaja. Na ideju za pokretanje posla s elektroničkim cigaretama Dario Marenić je došao prije sedam godina kada mu je na sajmu u Las Vegasu taj, po nekima revolucionarni, proizvod pokazao jedan kineski inovator. Krenuo je doslovce iz mamine kuhinje, a iz godine u godinu svojim je kvalitetnim proizvodom bio sve više orijentiran prema inozemnom tržištu. Danas izvozi više od 99% svojih proizvoda na strano tržište te osvaja prestižne nagrade u Hrvatskoj i Svijetu. 

Širenjem tržišta ukazala se potreba za širenjem proizvodnog prostora te je tvrtka „ELDA“ zakupila prostor u industrijskoj zoni u Novoj Gradiški, izgradila i moderno opremila novu proizvodnu halu, a do kraja ovog mjeseca krenut će sa proizvodnjom u istoj. Ono što raduje jeste da širenje proizvodnje donosi i otvaranje novih radnih mjesta te će do kraja godine Dario Marenić u svojoj tvrtci uposliti još sigurno 20 novih radnika.

Novoopremljeni proizvodni pogon u pratnji dopredsjednika HSP AS Daria Marenića i suradnika dana 03.05.2016. godine obišao je glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Pero Ćorić gdje se upoznao sa procesom proizvodnje i budućim procesima širenja gdje svakako ova i druge slične tvrtke očekuju potporu aktualne Vlade i Hrvatskog sabora čiji je HSP AS strateški dio.

Komentari

komentar/a