Cilj nam je zaustaviti povratak neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita na vlast!

Ilok

Održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke u Iloku

Dana 09.07.2016. u Iloku je održana zajednička sjednica proširenog Predsjedništva stranke, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana stranke kao najvišeg stranačkog tijela. Višednevne stranačke aktivnosti po Odborima iznjedrile su „Deklaraciju o političkom djelovanju HSP AS s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva“.
Navedena Deklaracija i sve druge odluke donesene su jednoglasno nakon izrade svih segmenata stranačkog programa po Odborima te provedene rasprave na Glavnom stanu stranke. Sjednicom su predsjedali predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. i predsjednik Glavnog stana Tomislav Vlajnić dr. med.

Usvojena Deklaracija prihvaćena je kao politička platforma HSP AS za završetak razgovora s HDZ-om i drugim strankama sličnog političkog svjetonazora oko modela za izlazak na prijevremene za 9. saziv Hrvatskog sabora. Kao šef stranačkog Pregovaračkog tima potvrđen je glavni tajnik Pero Ćorić te je isti izabran za predsjednika Izbornog stožera HSP AS na razini RH. Jednoglasno je potvrđen cijeli izborni stožer kao i koordinatori po svim izbornim jedinicama. Potvrđen je stav stranke da je cilj izlaska na ove izbore pobjeda i zaustavljanje povratka na vlast neokomunista na čelu sa Zoranom Milanovićem. Ovakav cilj iznjedrio je potrebu za razgovorima o nastavku političke suradnje s partnerima unutar Domoljubne koalicije, ali je HSP AS potvrdio spremnost samostalnog izlaska na izbore ako drugim partnerima primarni cilj bude njihova unutarstranačka problematika, a ne nacionalni interesi.

Osnovni preduvjet za postizanje dogovora o zajedničkom izlasku jeste kompatibilnost s osnovnim smjernicama Deklaracije HSP AS te zaštita nacionalnih interesa. Naglasak je na gospodarskom oporavku, demografskoj obnovi, očuvanju vrijednosti proisteklih iz pravednog i obrambenog Domovinskog rata, zaštiti prava svih ugroženih skupina stanovništva te na socijalnom nauku katoličke Crkve.

U dosadašnji pregovarački tim jednoglasno je izabran predsjednik stranačkog Odbora za branitelje general u miru Zvonko Peternel. Za predsjednika stranačkog Odbora za izradu i provedbu EU projekata izabran je Kristijan Sindik dipl. ing. el. iz Splita, a on je kao i predsjednik stranačkog Odbora za šport Darko Prskalo prof. na tu dužnost izabran jednoglasno. Na prijedlog stranačkog vodstva, a sukladno statutu Stranke u predsjedništvo stranke jednoglasno su kooptirani Vesna Kovačević bacc. ing. traff. naša općinska vijećnica u Općini Tounj i Karlovačke županije, Klaudija Abramović mag. soc. iz Zagreba, vijećnica HSP AS u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika i predsjednica Podružnice HSP AS Dubrovnik Marijana Majić mag. oec., ravnatelj sisačke Opće bolnice i predsjednik HSP AS SMŽ mr. sc. Tomislav Dujmenović dr. med. te predsjednik stranačkog Odbora za pravosuđe iz Splita Vlade Matijašević dipl. iur.

Doneseno je i raspravljeno niz tehničkih i organizacijskih odluka kao što je Izvješće o provođenju državne revizije, naplati članarine, završetku provedbe revizije članstva, skorom početku izrade novih stranačkih iskaznica te je utvrđen kalendar događanja koji će biti usklađen s predizbornom kampanjom za prijevremene parlamentarne izbore. Dana 02.08. ove godine tradicionalno je okupljanje povodom Gospe od Anđela na otoku Visovac na rijeci Krki u Šibensko-kninskoj županiji, HSP AS će na najvišoj razini sudjelovati 05.08. u Kninu na obilježavanju Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te 07.08. na Sinjskoj alci. Dana 13.08. vodstvo stranke i županije dubrovačko-neretvanske nazočit će u Metkoviću na „Maratonu lađa“, a 23.08. povodom Međunarodnog dana obilježavanja žrtava totalitarnih sistema HSP AS će na Golom otoku u Općini Lopar obilježiti Dan žrtava komunističkog sistema. Sjednica Predsjedništva na kojoj će se odlučivati o stranačkim listama bit će održana u Zagrebu, a sljedećoj proširenoj bit će domaćin Grad Split.

Nakon višednevnog radnog dijela te održane zajedničke sjednice svih stranačkih tijela vodstvo HSP AS održalo je izuzetno dobro medijski popraćenu konferenciju za novinare. Konferencija je održana u svečanoj dvorani OPG „Knezović“ u Iloku dana 09.07.2016. s početkom u 13,00 h. Na njoj su o navedenim temama te na novinske upite progovarali i odgovarali Hrvoje Niče mag. oec. politički tajnik stranke, general u miru Zvonko Peternel član Predsjedništva stranke, domaćin dopredsjednik stranke i predsjednik Skupštine VSŽ Antun-Toni Žagar ing. graf., član Pregovaračkog tima kao osoba zadužena za provođenje gospodarskog programa dopredsjednik stranke Dario Marenić, Tomislav Vlajnić dr. med. predsjednik Glavnog stana, prim. dr. Ivan Kirin saborski zastupnik i dopredsjednik stranke, Pero Ćorić saborski zastupnik i glavni tajnik te Ivan Tepeš prof. potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP AS.

Tomislav Vlajnić dr. med. govorio je o Odlukama Glavnog stana, Ivan Tepeš prof. o smjernicama kratkoročnih i dugoročnih stranačkih aktivnosti, a glavni tajnik Pero Ćorić naveo je kako će temeljem političkog zaokreta novog predsjednika HSS-a Krešimira Beljka kojim je on našu dosadašnju partnersku stranku odveo u zagrljaj neokomunista Zorana Milanovića u Hrvatskoj postajati nova politička sintagma „politička prostitucija“. Upravo na taj način je Krešimir Beljak odveo, zaveo i prodao svoje članstvo, a mi pozivamo prave članove HSS-a koji slijede nauk braće Radić da se pridruže našim redovima kako bi nastavili započeti politički posao, poručio je na kraju Pero Ćorić.

Izvor: HSP AS

 

Komentari

komentar/a