Domovinska koalicija: „Medijski prostor i mišljenje javnosti kreiraju lijevo-liberalne opcije!“

Ilustracija

Ilustracija

Politička utakmica svugdje, pa tako i u Hrvatskoj vodi se na razne načine te osim onog transparentnog i korektnog odnosa medija, postoji i onaj drugi, a riječ je o situacijama kada se medijski prostor koristi za manipulaciju javnošću. Upravo to se zbiva na hrvatskoj političkoj sceni, a najaktivniji u tome jesu oni koji provode dogovornu demokraciju, odnosno HDZ i SDP.

HSP AS kao i druge stranke okupljene oko Domovinske koalicije na dnevnoj bazi komunicira sa svim medijima, od lokalne do nacionalne razine, kako s onim tiskovnima, tako i s elektronskima. Kada je riječ o javnoj televiziji, kao i televizijama s nacionalnom koncesijom, treba reći kako RTL nije omogućio niti jednoj stranci besplatno javno studijsko predstavljanje, dok su HRT i NOVA TV tek zadovoljili formu na način da je HRT omogućio svakoj listi u svakoj izbornoj jedinici 5-minutno predstavljanje koje će biti emitirano na neprimjetnom programu HRT 4, dok je NOVA TV osigurala samo po jedno 5-minutno predstavljanje svakoj od stranaka Domovinske koalicije koje će biti emitirano na njihovom programu u ranojutarnjim satima. Iako je prijašnjih godina HRT kao javna televizija strankama davao tzv. bonuse za emitiranje priloga s događanja, po pitanju ovih prijevremenih izbora za 9. saziv Hrvatskog sabora, HRT nije iste omogućio niti jednoj stranci!

Jedine ravnopravne medijske nastupe u TV terminima Domovinskoj koaliciji ponudila je Mreža TV u vidu sučeljavanja naših kandidata s još 4 kandidata drugih lista. Odabir lista gdje nam je omogućeno sučeljavanje je sukladno njihovim anketama po kojima uzimaju pet najjačih lista pa je prema njihovom istraživanju HSP AS i Domovinska koalicija dobio sučeljavanje za I, VI, IX i X Izbornu jedinicu.  Prvo tako sučeljavanje bit će uživo emitirano na Mreža TV-u dana 23.08.2016. u 20,00 sati gdje će IX. izbornu jedinicu predstavljati član predsjedništva HSP AS i nositelj liste Anto Kovačević.

HSP AS i Domovinska koalicija u navedenim uvjetima maksimalno koriste suženi medijski prostor te za svaku našu aktivnost blagovremeno obavijestimo predstavnike medija. Iako je svaki takav događaj od službenog početka predizborne kampanje popratio HRT, svjedoci smo kako niti jedan prilog nije emitiran u središnjem Dnevniku u 19,00 sati što je evidentno kako nije slučajno. Dana 22.08.2016. ciljano smo dogovorili sa vodstvom HRT-a da poprate naše javno predstavljanje Gospodarskog programa u Novoj Gradišci. Ekipa HRT-a je to snimila ali je prilog iz središnjeg Dnevnika povučen doslovno pola sata prije emitiranja. U istom Dnevniku svoje mjesto našla su tri predstavljanja Hrvatskih laburista koji po nikakvim anketama ili po svojoj realnoj snazi nisu i ne mogu biti ispred HSP AS i Domovinskoj koaliciji. Medijske minute dobili smo na javnoj televiziji tek u nepopularnim terminima poput Dnevnika u podne ili na još nepopularnijem Četvrtom programu čime je HRT ispunio formu, ali i izrazito nekorektno se ponio onemogućivši široj javnosti da se pobliže upozna s našim idejama i rješenjima s kojima idemo po povjerenje hrvatskih birača.

S druge strane svjedoci smo kako u udarnim središnjim informativnim emisijama možemo gledati po nekoliko priloga o strankama koje uopće nisu parlamentarne poput onih koji sami sebe nazivaju pametnima, do stranaka poput laburista i oraha koji postoje samo u Registru političkih stranaka. O ekstra nezasluženom pogodovanju javnih televizija prema bratskim neoliberalnim strankama SDP-u i HDZ-u apsolutno je bespredmetno pričati!

Iz svega navedenog neutralan promatrač može steći dojam kako kampanja za nas još nije počela. Iako smo prije nekoliko dana ponovili naš Program reforme pravosuđa, danas predstavili javnosti naš Gospodarski program, isti, zahvaljujući sluganskim medijima, nažalost nisu ravnopravno došli do najšire hrvatske javnosti unatoč tome što je HRT imao svoje ekipe na našim događanjima.

Ipak, moramo u potpunosti biti zahvalni većini lokalnih medija koji korektno prenesu sve naše aktivnosti, premda su lokalni mediji u daleko nezahvalnijem položaju od onih koje moramo pod prisilo svi plaćati ili gledati njihove promotivne poluproizvode.

Mi ćemo i dalje ustrajno slati pozive svim medijima u RH, pa tako i HRT-u, a sve kako bi pokazali hrvatskoj javnosti kako HSP AS i Domovinska koalicija imaju znanja, rješenja i ljude koji su spremni napraviti zaokret koji će dovesti do demografske, demokratske, gospodarske i moralne obnove Hrvatske! Na tom tragu već 23.08.2016. bit će govorit ćemo u Jasenovcu o žrtvama komunističkog terora, a u Splitu i Krapini o rješenjima za probleme u navedenim krajevima.

Druga vrsta manipuliranja javnosti provodi se putem tzv. neovisnih istraživanja javnog mijenja koja imaju jedini cilj destimulativno djelovati prema članstvu i simpatizerima tzv. manjih stranaka te ih preusmjeriti prema HDZ-u i SDP-u. Ovim putem sve pozivamo da ne nasjedaju na medijsku cenzuru koja se provodi nad jedinom relevantnom desnom političkom opcijom okupljenom oko Domovinske koalicije!

Unatoč svim navedenim metodama kojima urednici poslušnici odrađuju ovakve prljave poslove svojih nalogodavaca, može nas veseliti činjenica kako se one koju jesu najveća konkurencija uvijek nastoji eliminirati ignoriranjima poput navedenih primjera, a bezopasne poput laburista, oraha, pametnih i sličnih medijski promovirati! U proteklih 8 mjeseci svima je postalo kristalno jasno koliko je hrvatskoj politici bitan britki pravaški jezik, a zajedničkim djelovanjem na terenu osigurat ćemo da se glas pravaša te istinskih domoljuba i u budućnosti još glasnije čuje u hrvatskoj Sabornici čime ćemo onemogućiti zavjet šutnje o 25-godišnjem sustavnom uništavanju Hrvatske!

Izvor: HSP AS 

 

Komentari

komentar/a